Hej!

Ladda ner senaste versionen av webbläsare.

decorative food decorative food decorative food decorative food

SVERIGES BÄSTA KYCKLING
KOMMER FRÅN KARINÄS

En liten region i Sydvästra Finland som även
kallas Finlands frodiga skafferi

Vår vision

Vår vision är att producera världens bästa kyckling. Recept vi jobbar utifrån består av många olika delar.  Vårt ursprung i regionen Karinäs och dess fantastiska natur. Våra progressiva och framsynta bönder och deras familjejordbruk. Omsorg om djuren, miljön och hållbarheten. Är bara några av ingredienserna för att ta fram välsmakande innovativa kyckling produkter.

 

Vårt ursprung

Det finns en plats i sydvästra Finland, där jorden är lite mer bördig och där växtligheten är som bäst. Den platsen heter Karinäs. Här samsas stora och små jordbruk och förser hela finska folket med grönsaker, olika sädesslag, rotfrukt och korn. Tack vare den milda temperaturen och de rika jordarna har platsen blivit känd som Finlands frodiga skafferi.

Här hittar du också Karinäs kyckling, våra 88 familjejordbruk inom en radie av 80 kilometer. Genom generationer har vi samarbetat nära bönderna, utbytt idéer och utmanat varandra i att hitta nya sätt att ta fram föda upp den bästa kycklingen. Kanske är det också därför vår kyckling hör till den friskaste i världen, helt utan antibiotika.

Det är samspelet mellan naturen, djuren och våra bönder som utmärker oss. Förutom den goda smaken, förstås. Våra kycklingar rör sig alltid fritt på ren, torr torv och äter fullkornssäd som växer på de närliggande fälten. Vårt kretsloppstänk och ansvar över miljön återspeglar sig hela vägen från våra gårdar till din gaffel. När du väljer oss ska du göra det med smaklökarna men också med hjärtat och hjärnan. Och köpa in på tanken att gott föder gott, och därför smakar ännu godare.

Välkommen till Karinäs.

HÅLLBARHET OCH MILJÖ

I Karinäs samsas stora och små jordbruk med skogsbruk. Samspelet mellan naturen, djuren och våra bönder är av stor vikt. Varför vi har stort fokus på ansvarstagande gällande miljö och hållbarhet. Vindkraft och energiåtervinning är viktiga parametrar, likaså korta transporter och en miljövänlig produktionsprocess.

Våra bönder har brukat jorden i generationer och har ett progressivt och framsynt agerande som täcker all utveckling där miljö och hållbarhet är viktiga delar.

SVERIGES BÄSTA KYCKLING ÄR FINSK

Vi anser att den friskaste kycklingen är den bästa. Att den kommer från just finska Karinäsregionen är ingen slump. På våra gårdar brukas jorden av tredje generationens bönder med ett och samma mål: att föda upp världens bästa och mest hälsosamma kyckling. På Karinäs familjegårdar går kycklingarna med ständig tillgång till rent vatten, matas med lokalt odlat fullkornsvete och hålls fria från medicinering – vilket bidragit till att Finland har lägst antibiotikaanvändning i världen sin kycklingproduktion enligt European Food Safety Authority. Svenska Livsmedelsverkets mätningar visar att även nivån på campylobakter är lägre i Finland än i Sverige. Eftersom det inte finns någon Salmonella i finsk kyckling, kan den föras över gränsen till Sverige utan att behöva testas på samma sätt som importerad kyckling. Gott föder gott!

KLÄCKTA HEMMA PÅ GÅRDEN

För oss är kvalitet och hållbarhet mer än bara vackra ord.

Vi arbetar med ett ständigt nytänkande och bryr oss lite mer hela vägen från gård till gaffel. Till skillnad från svenska kycklingar så kläcks våra kullar hemma på gården. Det innebär att de inte behöver utsättas för stressande transporter och de nyfödda kycklingarna får mat och vatten från det första ögonblicket. En av många bra saker som gör att vi kan fortsätta garantera frisk, smakrik kyckling av allra högsta kvalitet.

chicken chicken
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.
Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om HKScan's integritetsmeddelande.