Hej!

Ladda ner senaste versionen av webbläsare.

Kyckling à la Marocko

Kyckling à la Marocko

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Betygsätt!

Het minutfilé med tillbehör inspirerade av det marockanska köket.

 

30 min

4-6 portioner

  • På spisen På spisen
  • På grillen På grillen

Ingredienser

1 paket

2 msk olivolja
3 msk chilipasta tex. Sambal Oelek

Olja till stekning

Mango- och tomatsalsa
2-3 stora tomater
1 rödlök
1 färsk mango
1 tsk röd chilifrukt, finhackad
1 tsk socker
En nypa salt
Svartpeppar ur kvarn
Ett halvt knippe färsk koriander

Grönsakscouscous
2 msk olivolja
½ squash
1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor 
3 dl vatten
3 dl couscous
½ tärning grönsaksbuljong
Nymalt svartpeppar ur kvarn
½ dl olivolja


TILLAGNING

Ta ur kycklingen ur kylen och ställ den i rumstemperatur ca två timmar innan tillagning.
Blanda olivolja och chilipasta i en skål. Vänd ner minutfiléerna i marinaden och låt dem stå och dra till sig smakerna en stund. Grilla filéerna på en het grill eller i en stekpanna, ca 1-2 minuter på varje sida.

Skär tomaterna i små tärningar, finhacka rödlöken , skala och tärna mangon.  Blanda ingredienserna och smaksätt med hackad chili, socker, salt och svartpeppar. Tillsätt finhackad koriander och smaka av.

Tärna squashen och paprikan, samt pressa vitlöken . Hetta upp olja i en stekpanna och färs grönsakerna någon minut.Tillsätt vatten och buljongtärningen, låt det sjuda upp och stäng sedan av plattan. Tillsätt couscous i pannan och låt den svälla några minuter . Krydda med svartpeppar och en klick olivolja och blanda väl.

Servera den grillade minutfilén med mangosalsan och couscousen.

  • Ingen tillsatt glutamat Ingen tillsatt glutamat
  • Laktosfri Laktosfri
  • Proteinrik Proteinrik
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.
Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om HKScan's integritetsmeddelande.