Hej!

Ladda ner senaste versionen av webbläsare.

Kyckling à la Marocko

Kyckling à la Marocko

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Betygsätt!

Het minutfilé med tillbehör inspirerade av det marockanska köket.

 

30 min

4-6 portioner

  • På spisen På spisen
  • På grillen På grillen

Ingredienser

1 paket

2 msk olivolja
3 msk chilipasta tex. Sambal Oelek

Olja till stekning

Mango- och tomatsalsa
2-3 stora tomater
1 rödlök
1 färsk mango
1 tsk röd chilifrukt, finhackad
1 tsk socker
En nypa salt
Svartpeppar ur kvarn
Ett halvt knippe färsk koriander

Grönsakscouscous
2 msk olivolja
½ squash
1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor 
3 dl vatten
3 dl couscous
½ tärning grönsaksbuljong
Nymalt svartpeppar ur kvarn
½ dl olivolja


TILLAGNING

Ta ur kycklingen ur kylen och ställ den i rumstemperatur ca två timmar innan tillagning.
Blanda olivolja och chilipasta i en skål. Vänd ner minutfiléerna i marinaden och låt dem stå och dra till sig smakerna en stund. Grilla filéerna på en het grill eller i en stekpanna, ca 1-2 minuter på varje sida.

Skär tomaterna i små tärningar, finhacka rödlöken , skala och tärna mangon.  Blanda ingredienserna och smaksätt med hackad chili, socker, salt och svartpeppar. Tillsätt finhackad koriander och smaka av.

Tärna squashen och paprikan, samt pressa vitlöken . Hetta upp olja i en stekpanna och färs grönsakerna någon minut.Tillsätt vatten och buljongtärningen, låt det sjuda upp och stäng sedan av plattan. Tillsätt couscous i pannan och låt den svälla några minuter . Krydda med svartpeppar och en klick olivolja och blanda väl.

Servera den grillade minutfilén med mangosalsan och couscousen.

  • Ingen tillsatt glutamat Ingen tillsatt glutamat
  • Laktosfri Laktosfri
  • Proteinrik Proteinrik