Hej!

Ladda ner senaste versionen av webbläsare.

Kycklingficka med pepparrotscreme och stekt ris

Kycklingficka med pepparrotscreme och stekt ris

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Betygsätt!

Saftiga kycklingbröstfiléer fyllda med en frisk pepparrotscrème.

60 min

3-4 portioner

  • På spisen På spisen

Ingredienser

1 paket

salt
150 g naturell färskost
Pepparrotsvisp eller wasabi, efter tycke och smak
1/2-3/4 dl hackad gräslök
olja till stekning

Stekt ris
4 dl vatten
4 dl jasminris
1 msk rapsolja
1 gul lök, hackad
½ röd chilifrukt, finhackad
50-70 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor, pressade
2-3 ägg
1 kruka färsk koriander
Sojasås


TILLAGNING

Häll vattnet och riset i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt riset småputtra under lock i ca 20 minuter. 

Hetta upp oljan i en wokpanna. Lägg ner den hackade löken, chilin, sockerärtorna och vitlöken i den heta pannan och färs någon minut. Tillsätt det färdigkokade riset och rör om. Knäck i äggen och låt dem stelna. Blanda sedan alla ingredienserna i pannan och smaksätt med en skvätt soja och hackad koriander.

Blanda färskost, pepparrotsvisp och hackad gräslök i en skål. Skär ett horisontellt snitt i bröstfiléernas sida och fyll dem med färskostcrèmen. Salta och peppra. Bryn filéerna med em skvätt olja i en het stekpanna tills de är en vacker,  gyllenbrun färg. Lägg över filéerna i en smord, ugnsfast form och låt dem gå klart i en förvärmd ugn på 160 ºC i ca 10 min. Kycklingen är färdigt när köttsaften är klar och temperaturen i mitten av köttet är 75 ºC.

Servera de fyllda bröstfiléerna direkt med det stekta riset.

  • Ingen tillsatt glutamat Ingen tillsatt glutamat
  • Laktosfri Laktosfri
  • Proteinrik Proteinrik
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.
Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om HKScan's integritetsmeddelande.