Hej!

Ladda ner senaste versionen av webbläsare.

Mexikansk kycklinggryta

Mexikansk kycklinggryta

icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Betygsätt!

Kycklingklubbor tillagade i gryta med grönsaker och väldoftande kryddor.

75 min

3-4 portioner

  • På spisen På spisen

Ingredienser

1 paket Karinäs Jazzklubbor ca 1,7 kg

Rapsolja till stekning
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
½ röd chili, finhackad eller strimlad
put a comma between morot and tärnad
1 tsk malen svartpeppar
2 ts paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk spiskummin
1 kanelstång
1 dl citronsaft
vatten
1dl kokta kikärter
salt och peppar


TILLAGNING

Brynkycklingklubborna ett par minuter på varje sida i en stekpanna. Låt vila några minuter på ett fat.

Tärna moroten, hacka löken, finhacka vitlöken och chilin och fräs samtliga ingredienser några minuter på medelhög värme i en gryta tjockbottnad kastrull. Krydda med svartpeppar, paprikapulver, kummin, spinskummin, kanelstång och citronsaft. Lägg ner kycklingklubborna i grytan och tillsätt vatten så att klubborna täcks. Låt grytan koka på svag värme i ca en timme. Kycklingen är färdiga när köttsaften är klar och temperaturen i mitten av köttet är 75 ºC. Tillsätt de kokta kikärtorna mot slutet och smaka med salt och peppar.

Servera färdiga grytan tillsammans med ris eller couscous.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.
Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta, läs mer om HKScan's integritetsmeddelande.