Hej!

Ladda ner senaste versionen av webbläsare.

Mexikansk kycklinggryta

Mexikansk kycklinggryta

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Betygsätt!

Kycklingklubbor tillagade i gryta med grönsaker och väldoftande kryddor.

75 min

3-4 portioner

  • På spisen På spisen

Ingredienser

1 paket Karinäs Jazzklubbor ca 1,7 kg

Rapsolja till stekning
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
½ röd chili, finhackad eller strimlad
put a comma between morot and tärnad
1 tsk malen svartpeppar
2 ts paprikapulver
1 tsk kummin
1 tsk spiskummin
1 kanelstång
1 dl citronsaft
vatten
1dl kokta kikärter
salt och peppar


TILLAGNING

Brynkycklingklubborna ett par minuter på varje sida i en stekpanna. Låt vila några minuter på ett fat.

Tärna moroten, hacka löken, finhacka vitlöken och chilin och fräs samtliga ingredienser några minuter på medelhög värme i en gryta tjockbottnad kastrull. Krydda med svartpeppar, paprikapulver, kummin, spinskummin, kanelstång och citronsaft. Lägg ner kycklingklubborna i grytan och tillsätt vatten så att klubborna täcks. Låt grytan koka på svag värme i ca en timme. Kycklingen är färdiga när köttsaften är klar och temperaturen i mitten av köttet är 75 ºC. Tillsätt de kokta kikärtorna mot slutet och smaka med salt och peppar.

Servera färdiga grytan tillsammans med ris eller couscous.